Naam:
437
Video’s:

Over mij

Tja over mij......

Een eigenwijze (Noord) Hollander. Geboren op een steenworp afstand van het Telstar stadion. Onder de rook van de Hoogovens (vandaar de Zuidpier).

Inmiddels vele verhuizingen verder (30 stuks) in binnen en buitenland maar tegenwoordig woonachtig in Drenthe. Gewoond in Zweden, gewoond in Zwitserland, in Nederland jaren gewoond op een grote (zeilende) Tjalk in het prachtige Gorinchem. Mijn moeder zei altijd : "Aiko heeft geen zittend gat". Ze had gelijk.

Een aantal steekwoorden:

Vader, broertje, vriend, maar ook fysiotherapeut, coach hockeyteam, skileraar, schipper, docent, koppig en eigenwijs, assistent bondscoach hockey, (ultra)loper, arbeidsdeskundige, etc.

En nu dus een stuk rennen. Voorheen gedaan....:

Marathon des Sables (270 km Sahara), Vasaloppet (langlauf), Vansbrosimning (zwemmen), Vätternrundan (fietsen) en Lindingöloppet (rennen) (de Svensk klassiken), Market Garden Ultra Trail (100 km) , Eiger trail, DCURBN, Jungfrau Marathon, Swiss alps endurance run, Göteborgs varvet.

Over mijn reis

Doel: Meester van de klok zijn in plaats van volger van de tijd.

Methode: van de Zuidpier in IJmuiden naar Zwitserland (Solothurn) rennen.

"Zen tussen Zuidpier en Zwitserland. Zwerven van de Zee naar de Aare."

Start: 2 september

De afstand zal ongeveer 1250 km zijn. Hoogtemeters aanzienlijk; onderweg kom ik door de Ardennen, de Eifel, de Vogezen en tenslotte dwars oversteken over de Jura.

Ik heb een klein rugzakje bij me met zo min mogelijk erin. Maar wel een tarptent, brandertje, slaapzak en matje. Verder alleen het hoognodige. Hopelijk blijft het onder de 8 kg.

Schoenen: Hoka's. Belangrijk want de enkels hebben inmiddels behoorlijk wat te verduren gekregen en laten dat ook regelmatig merken. Met recht de zwakste plek.

Hoe lang: +/- 50 dagen.

Route: Bepaal ik per dag. Soms zal ik een Jacobspad volgen, soms de GR 5. Andere momenten maak ik mijn eigen route. In Luxemburg wil graag langs een paar plekken. Daar maak ik mijn eigen route. Ook de route dwars door de Jura heen, (de doorsteek naar Solothurn) bepaal ik ter plekke.

Rustdagen: Zullen zeker nodig zijn. Het lijf zal moeten recupereren.

Snachts: slapen op campings, of gewoon ergens in het wild waar plek is, wellicht een keer een hotelletje.

Afstand per dag: +/- 30 km.

Bezochte landen

Ik heb 7 landen (3%) bezocht:

België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zweden, Zwitserland.