België !!

11 september 2023 - Maaseik, België

Dag 10

Dag 10, (11 sep Leenderstrijp - Maaseik, België)

De nacht is onrustig. Mijn buurman in een klein tentje een eindje verderop snurkt nogal. Daar word ik wakker van. Maar gelukkig heb ik oordopjes. Top.

Het veldje waar we staan ligt naast een weiland met koeien en die koeien reageren op dat gesnurk met luid geloei. Op zich erg grappig. Alleen minder grappig om 4 uur snachts. Mijn oordoppen zijn niet loei bestendig. Aangezien ik vroeg ben gaan slapen door de muggenplaag ben ik ook vroeg wakker. De tent is zeiknat van de dauw. Het geeft wel mooie plaatjes.

20230911_065604

Ik besluit om de boel in te pakken en te gaan. Mijn buurman van 6 meter verderop snurkt rustig verder. Het plan is vandaag België in naar Maaseik, en dan morgen naar Maastricht. Daar pak ik de GR 5 op als route. Een Lange Afstands Wandeling die ik afwissel met een Jacobspad die daar omheen slingert.

Het is maandag vandaag. En dus zijn veel koffie tentjes dicht. Dus gewoon doorlopen. Ik heb nog 1 oud broodje: ontbijt. Dus opzoek naar koffie en een supermarkt. Nu is mijn route vandaag iedere keer om een grotere stad heen. Maar ik kom wel door kleine dorpjes. Dat zou toch wel lukken ? Helaas..

Na wederom veel warm asfalt afgewisseld met hele mooie stukken en een militair oefen terrein met zeer zware zandpaden kom ik eindelijk bij Weert pas een tent tegen die open is.

20230911_08382520230911_12255220230911_122913  20230911_14442420230911_101613

De laatste dagen bestel ik overdag vrijwel alles in tweevoud. Zo ook nu. Maar omdat het zo lang duurde voordat ik iets vond vandaag ook een stuk vlaai erbij. De jongen die het komt brengen is zichtbaar van slag. Hij vraagt of de cola voor mij is en kijkt dan rond voor wie die koffie en dat stuk vlaai dan is. Als ik zeg dat het allemaal voor mij is zet hij het met verbazing neer : "oh echt" ? LOL.

20230911_113917

Ik besluit niet Weert in te gaan voor een supermarkt. Ik kan er even tegen. Door te lopen. In de schaduw stukken ren ik, in de volle zon stukken is het wandelen. Dat gaat top. Ik verbruik veel water en binnen no time is mijn voorrraad op. Volgende dorpje is een kroegje... helaas dicht.

Het volgende dorp is nog 5 km. Een meneer is in de tuin aan het werk en ik vraag of hij mijn waterfles wil opvullen. Dat wil hij wel en zegt dat hij die dag nog geen goede daad heeft gedaan. Meneer komt naar buiten met mijn fles gevuld. Zijn vrouw er achteraan. Ik geef aan dat de goede daad gelukt is. Meneer biedt me ook koffie aan maar als hij hoort waar ik die dag nog heen wil zegt hij dat dat nog heel ver is. Hij wil me evt ook wel brengen met de auto. Hij begreep wel dat dat niet helemaal de bedoeling was. Maar ik bedank hem hartelijk. Het vertrouwen van mij in de mens is weer wat gestegen.

In Stramproy eindelijk een supermarkt. Ik heb op mijn route gezien dat er verderop op mijn route nog 1 is. Ik twijfel. Ik moet het eten wel meeslepen in de rugzak. Maar nee. Ik loop liever nu het dorp in en dus een extra km en dan de zekerheid dat ik iets heb en alles kan aanvullen. Het is nml weer nodig. Er gaat veel vocht doorheen vandaag.

Direct na Stramproy de grens . Het was even zoeken naar de echte grenspaal.

20230911_144912

Het was erg warm vandaag en op sommige stukken enorm weinig schaduw. Het wegdek had het ook zwaar.

20230911_151150

Even later kom ik de supermarkt tegen waar ik anders mijn spullen had willen aanvullen. Het is maar goed dat ik de extra km heb gemaakt.

20230911_151951

Na nog een mooi stuk rennen

20230911_123713

20230911_16072420230911_160643

kom ik op een afgrijselijke Belgische doorgaande weg. Alles scheurt je voorbij.

20230911_170216

Ik probeer te rennen. Het beste is eraf. Het scheelt wel dat mijn drink voorraad bijna op is. Dat scheelt 1,5 kilo op de rug. Dat merk je.

Op het eind van dag staat mijn Garmin op 44,5 km.

Totaal maakt dat 281 km.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Anne Floor:
    11 september 2023
    Jaaa de eerste landsgrens heb je gepasseerd 🙌 En je aanpassingsvermogen is ook flink uitgedaagd vanaf dag 8 zo te lezen. Hopelijk gaat vanaf nu de hitte wat afnemen…
    Ik kijk elke keer weer uit naar je blog. Leuk om zo met je mee te kunnen reizen!