Rennen, pontjes, rust, en eindelijk een mountain bike pad

8 september 2023

Dag 5 en dag 6 en dag 7

Dag 5 ( 6 sep Erichem - Oss) is begonnen met muggen in de nacht. Als ik ergens niet tegen kan dan is het wel het geluid van een zoemende mug, snachts!   Het heeft in dit geval helemaal geen enkele zin om op muggenjacht te gaan. Het hutje waar ik slaap is van hout en daar zie je echt geen enkele mug op. Vroeg op en weg... een prachtige zonsopkomst in de Betuwe.

20230906_07123120230906_071603

Ik ga rennend het viaduct over bij de A15. Nu eens niet in de auto onder het viaduct rijdend op de A15. Als ik later bij  bouwvakkers langs kom hoor ik op hun radio dat er 45 files staan. Even een heel andere wereld.

Ik loop Tiel in. Rennen in een stad, en helemaal in de spits is geen leuke bezigheid, dat heb ik inmiddels gemerkt. Ik loop eerst door een parkje wat eruitziet als de plaatselijke stort en ruikt naar een openbaar toilet. Te smerig voor woorden. In Tiel is as weekend Appelpop. En dat betekent dat alles op zn kop staat. Met een grote omweg kom ik bij het voetveer om mij over de Waal te zetten.

20230906_08260020230906_082535 Het is maar goed dat ik niet op de fiets was. 20230906_082338

20230906_082710

20230906_08353420230906_084103

Aan de overzijde het echte rivierengebied. Het nodigt uit tot rennen. Mijn knieen nodigen mij minder uit. 7 km verderop volgende veerpontje over de Maas richting Oijen.

20230906_09550820230906_095802

Het gebied ziet eruit zoals dichter Marsman het inderijd beschreven heeft. Denkend aan Holland....etc. Het is overigens pal op de grens Gelderland / Noord-Brabant. Niks Holland dus.

20230906_095526

Op het pontje raak ik in gesprek met twee wielrenners die 4 dagen lang een tocht fietsen. Ze verklaren me niet voor gek als ze horen wat ik aan het doen ben maar vragen juist honderduit en hebben het alsmaar over een mooie uitdaging. De sport spirit.

Aan de andere kant een lange rechte saaie weg naar Oss. Weinig tot geen schaduw. Het is een zwaar stuk waarbij ik blij ben als ik een bankje zie en echt moet gaan zitten. Nog 3 km tot Oss. Daar rust.

Het zoeken naar een betaalbare overnachting is onmogelijk in Oss. Ik kies uiteindelijk voor een plek waarvoor ik wel een stukje moet reizen met het OV.

Dag teller staat op 27,5 km

Totaal: 167,5

Dag 6, ( 7 sep)

Ik sta op met last van mn maag. De beslissing is snel genomen. Het wordt een rustdag vandaag. Ik loop namelijk al een dag voor op mn schema en ik zou toch binnenkort een rustdag nemen.

Met de warmte is het ook prima om het lijf wat extra rust te geven

Terugkijkend op de eerste loopdagen gaat het eigenlijk prima. Ik maak zelfs te grote en te lange dagen ondanks de warmte. Niet alles is renbaar is mij inmiddels duidelijk. Steden zijn onmogelijk. Kijkend op de grafieken van mijn watch na een loopdag dan zie ik dat ik de andere stukken vrijwel allemaal ren. Conditioneel gaat het goed. De spierconditie gaat wel wat achteruit. De spieren hebben brandstof nodig en daar is bijna niet tegen aan te eten. Het is op dit moment vooral veel drinken. Goed en voldoende eten schiet er met dit weer bij in.

De warmte is een extra hindernis. Het is met name het hete asfalt wat me parten speelt. Het is een ongelooflijke verademing om even in een bos te mogen rennen. Dan merk je pas goed het verschil. Asfalt rennen heeft nu iets weg van steengrillen.

Dag 7 ( 8 sep Oss - Son).

ik moet eerst weer terug naar Oss centraal om de route op te pikken. Dat kost de nodige tijd en dus niet mooi vroeg kunnen starten. Oss, Heesch, Nistelrode. In Nistelrode kom ik om 10.30 uur de volgende temperatuur tegen.

20230908_104122

2 uur later loop ik met deze temperaturen door deze straat.

20230908_134023

Het leven is goed in het Brabantse land maar ik zie nergens bos. Alleen lange rechte wegen.

20230908_145123

Veghel. Na Oss is ook Veghel bekend terrein. Ik loop zelfs een stuk wat ik ook bij de Market Garden Ultra Trail liep ( het Duitse spoorlijntje) .

20230908_121939

Na Veghel komt er meer natuur.

20230908_134359

En vlak voor Son en Breugel zelfs een echt bos. De app leidt mij over mountain bike paden.

20230908_150548

Dat is genieten. Ik kan de schoenen gebruiken waar ze voor gemaakt zijn. De temp in het bos is aangenaam. Speelkwartier!!!! Wat helaas geen kwartier duurt. Daar is het Vresselse bos te klein voor. Bijgaand een filmpje als je blij bent dat je van het asfalt af bent. Klik HIER voor het filmpje.

Verder door Breugel met cola en een eierkoek en eindigen in Son.

De dagteller staat op 36 km

Totaal op 203,5 km

1. Riannet:
    9 september 2023
    En ik word heel blij van jouw filmpje zo rennend over het mountainbikepad. En supertrots op mijn grote kleine broertje.
    Geniet ervan!
  2. Lenie Blok:
    9 september 2023
    Goed dat je het zo volhoudt ondanks hitte en heet asfalt. Ik bewonder je!